dinsdag, september 19, 2006

Cartoon: Heerlijk spontaan


Ja, hier hoeft weinig uitleg bij denk ik. Wat kunnen vrouwen toch heerlijk spontaan zijn...

Zimbob

5 opmerkingen:

Lebbercherrie zei

Nice one, hou van het effectje van licht naar donker op haar rok. En de schaduw van de vent. Vraagje: inkt jij je tekeningen op pc in, of op papieren versie, want daar wringt bij mij het schoentje? Keep it up.

Zimbob zei

Haaj lebber,
Wat bedoel je met inkten... Soms gebruik ik een combinatie: inkt en comp, maar meestal doe ik gewoon de outline met inkt en dan is het photoshoppen geblazen. Practice makes perfect. Ik ontdek ook nog elke keer nieuwe mogelijkheden.
Tip: werk in CMYK mode.

Lebbercherrie zei

Wat ik bedoel met inkten? Wel, de zwarte lijntjes rond de figuren. Mijn Wacom-stiftje geeft me niet genoeg nauwkeurigheid en souplesse voor zo'n teder werk. Als ik eerst inkt, en dan inkleur, verlies ik scherpte op mijn lijnen. En dan trekt het op ...(zoekt naar een beschaafde metafoor)... een boterham die te lang in't water gelegen heeft. Ik lijk wel een echte idioot, maar wat is CMYK mode? Een remixer van Depeche Mode?

Zimbob zei

Gewoon vanalles proberen :-D
Ikzelf gebruik een mengsel van paddenhuid en lijsterkopjes.
Misschien toch interessant om een Pshopboekie aan te schaffen.

Lebbercherrie zei

Aaaah, dank u. Ik zal er eens naar kijken.