zondag, januari 13, 2008

Cartoon: My Little Pony


In mijn tijd... of liever: Toen ik jong was... neen: Jaren geleden...
Opnieuw.
Vroeger was My Little Pony dé rage. Voor meisjes dan. Iedereen die iets wilde betekenen, van kleuterklas tot basisschool, ja zelfs tot de stoere prepubertijd in het lager middelbaar, moest minstens over zo'n drietal van die 'schattige' speelpaardjes beschikken. Voor diegenen die nu een totale 'huh'-erlebnis hebben, klik hier . Zoals je kan zien zijn 'My Little Pony'-popjes kleine plastieken paardjes (pony's) met enkele sterren dan wel een regenboog of iets soortgelijks op hun reet. Pardon my French, maar ik heb ze niet uitgevonden.
Als stoere knaap heb ik nooit gesnapt wat meiden nu zo fijn vonden aan deze slappe roze equinen. Ikzelf speelde samen met mijn maten (Thor de verschrikkelijke, Gnar de verbrijzelaar en Wannes - Hij die voor ons naar den Aldi gaat) met Star Wars action figures en sporadisch staken we wel eens een vuurpijl in een of ander amfibie om dan, puur voor de wetenschap, te kijken naar wat er gebeurde...
Jaren dus heb ik proberen te begrijpen waarom meisjes in groten getale vielen voor zulke slappe troep. Mijn twee eigen nichtjes waren zelf hardcore fans to infinity and beyond. Wanneer andere girls al lang begonnen denken aan pensioensparen zaten zij hun roze vriendjes nog braaf te roskammen.
Eindelijk heb ik het geheim ontdekt... denk ik. Ziehier de cartoon.
My Little Pony, ja ja. Ik bekijk mijn nichtjes plots heel anders...

Zimbob, wie durft beweren dat ik een pop had krijgt een peer op zijn appel.

9 opmerkingen:

Occy zei

My little pony rocks!! Het waren de magische reuzenpaarden waarmee de door een kwaadaardige spreuk van het grote drakenmonster gekrompen lego-civilians het konden opnemen tegen de overhypete playmobil-outlaws , die het op de intelligent gestructureerde lego-stad - een perfect example of a mulitcultural society: ridders, piraten, astronauten, brandweermannen, politieagenten, kruideniers, rijke snobs, ... - gemunt hadden. Waarom? Omdat hun eigen stomme boerderij nooit bleef overeind staan natuurlijk, kliksysteem, my ass! En wat moeten stoere gasten nu met een gele vuilniswagen? Daarom! Jaloerse zakken ...

Of zou mijn zus dan toch ... nee toch ...?

Zimbob zei

Ik zou haar toch maar eens aan een vraagronde onderwerpen...
Daarbij, ' Weebles', waren nog cooler dan de Legoventjens (they wobble but they don't fall down). Let wel, ik steun je pleidooi om Lego boven Playmobil te vernoemen. Playmobil is voor het speelgoed wat Jommeke is voor de stripwereld: smegma op een broodje ham.

Lebbercherrie zei

Wat ik deed was met mijn dzjiayjoos mijn zus haar Barbie's gijzelen, en dan bedreigen, en uitkleden en naakt op mijn tank vastbinden en door de gang racen tot mijn zus begon te wenen en ons moeder er moest tussenkomen.

Maar inderdaad, Playmobil sucks monkey balls, Lego rocks, and My Little Pony was voor meisjes het alternatief voor een echte pony, denk ik. Is die obsessie van meisjes voor paarden ook niet een uiting van prepuberale lust bij meisjes; dromen van de man die zij nog niet kennen? Occy, jij hebt psychologie gestudeerd, er is toch zo'n theorie of vergis ik mij?

Bij de weg; uw cartoon steent, Zimbob!

Zimbob zei

Ik vond meer dat ie poep stampte.

Lebbercherrie zei

Poepstampers! Moehahahahaaaaaa!

Occy zei

De psychologie die ik studeerde ging jammer genoeg voornamelijk over foutenmarges en groepstherapie. Er was wel iets over seks, geloof ik, jonge meisjes, leren zweepjes, fetisj-objecten, nymfomanen, ... wat was de vraag ook alweer?

Ach ja... nee, 100% zeker geen theorie over paardenlullen! (Je verwart het wellicht met pedagogie...°

Anoniem zei

Eigenlijk is er nog niets veranderd dan. Toen ik zo oud was al hoedat jij het beschreef, speelden de tuttebellen er nog steeds mee.
De enige verandering zullen vast de 3D-films zijn die ervan zijn uitgekomen. Zet zo'n speelgoed niet aan tot dierenmishandeling? Je zet toch in het echte leven ook geen regenboog op een paardegat?

Zalige cartoon, zoals altijd;)

Anoniem zei

Ik speelde met nonkel dolf en blondie(zijn hondje)
In Duitsland is dat daar nooit een rage geweest met die pony's,dus kan ik daar niet over meespreken.Ik denk dat de meisjes daar meer met barbie bezig waren,kwestie al te leren hoe men een vent kan kloten(ken)
Ikzelf heb met plasticine en lego gespeeld. Ginder was je natuurlijk "in" als je soldaatje kon spelen met echte millitaire kledij. cool allemaal zeg

DC Swallow zei

kzen blijven hange oep da poepstampe :d