zaterdag, april 05, 2008

BIO


ZIMBOB: Biografie:Vince Cornwell werd eind jaren ‘70 geboren in een ziekenhuis. Gelukkig verliep alles goed, al hing ie wel vol smurrie.
Zijn jeugd spendeerde hij overal en nergens, maar vooral ergens. Hij verdreef zijn tijd met het pesten van koeien, meisjes en zijn broer.
Al die tijd hield hij zich stiekem bezig met tekenen.
Na een spoedcursus opgroeien belandde Vince Cornwell in de fotografiesector, waarvoor hij naar Gent verhuisde. Het studeren en werken bevielen hem niet al te best, waardoor hij zijn kans waagde in de taalkunde en het onderwijs. Immers, daar werkt noch studeert men...
Na enkele jaren te hebben gewerkt als leerkracht Engels besloot hij om een Engelse uitgeverij te versterken om daarna weer terug te keren naar het onderwijs. Als kind heeft hij een boemerang ingeslikt, doch dit geheel terzijde.
Stiekem houdt hij zich nog steeds bezig met tekenen.
Inmiddels heeft zijn alter-ego Zimbob een eigen leven gekregen als cartoonist.
Hij publiceert wekelijks een verse cartoon op zijn website: http://www.zimbob.be
Zimbob publiceerde ook in Plots stripmagazine , De Streekkrant, Stripelmagazine, Psychologos, , Parsifal, ... Hij werkte voor de Europese gemeenschap, Oxford University Press, Unizo,... en voerde allerhande artistieke karweitjes uit her en der.
In 2005 won hij de 3de prijs in de Cartoonale van De Geus.
Zijn werken hingen reeds op verschillende tentoonstellingen.
Stiekem tekent hij nog steeds.

Niet zo stiekem ook.