vrijdag, februari 09, 2007

Cartoon: luisteren


Mensen kunnen niet luisteren. Ik hoor het mijn ma nog zeggen, en ze heeft gelijk. Of het nu in vergadersituaties of in het alledaagse leven is, iedereen is zo gepreoccupeerd met zijn eigen gedachte bezig dat ze prompt vergeten te luisteren naar anderen. Vaak uit zich dat in weerkerende vragen of gewoon desinteresse; maar vaker nog wordt je gewoon in het midden van je eigen zegje onderbroken. En dan wordt nog van je verwacht dat je meegaat in hun gedachte. "é?" gebaart men dan; of "vinde ni?".
Het is eigen aan de mens en ik ben zeker niet zonder zonde. Ik bedoel deze mail ook niet bitter; enkel ter onderstreping van deze cartoon. Ik ben al lang geleden opgehouden met me hier aan te ergeren. Ik luister er gewoon niet meer naar. ;-)

Zimbob hunkert naar zijn bank en zijn boekje.

14 opmerkingen:

Ann Timmermans zei

Ablo con turoeim mopratzaninos te gumsterfi qi.
yterfa verces juop ke.

Hahaha(blijft toch universeel, he?!

Zimbob zei

Juist ja????????

Noot bij deze cartoon; en laat ik eens lekker kunstzinnig doen.
De vraag hier is juist wie nu niet goed luistert, de dame, die het (al dan niet door een taalbarrière) niet begrijpt; of de dronkaard die zijn hele verhaal heeft gedaan zonder te beseffen dat zij niet aan het luisteren was (of het niet kon).
Mijn versie van Velazquez' "Las Meninas" waar je je afvraagt wie nu wie bekijkt?
Fijntjes toch, dat namedroppen? Al weet ik niet zeker meer of het werk wel las Meninas heet en of Velazquez niet Velasquez moet zijn. Ik heb tijdens die les kunstgeschiedenis niet goed geluisterd.

En speciaal voor Lebbercherrie: pis, kak, stront.

Lebbercherrie zei

Scorzio! Boutros boutros Ghali, Essesessessses!


@zimbob: puh!

nais one by the way.

Occy zei

zei iemand boekje??

Zimbob zei

Hehe Occy,
dacht wel je met het magische woord naar mijn site te lokken.
Vorig weekend in de kringloopwinkel ook een slaggetje geslaan: Dante's The Inferno, Hemingway's Francis Macomber, Sartre's the age of reason en dan nog een bewerking van the perfumed garden. Dit alles voor nog geen 2 euro. Vandaar... boekje.

Occy zei

resPeC! je zou er bijna een Stephen King van gaan lezen...

waarzdie erudiete kringloop alzkvragen mag - meer dan een hoop vergeelde Leon Urissen, Jackie Collinsen en Leni Sarissen vind ik over talgemeen niet op mijn zoektochten aldaar...

Zimbob zei

Twas ook puur toeval denk'k hoor, zo'n slag; maar als je't er toch op wilt wagen: het is de kringloopwinkel in de Brugse poort (niet van het Ateljee). Was ook in mijn nopjes.
... maar ben nog altijd in een King bezig. Dante is iets voor op't WC ;-)
*hoor Occy tandenknarsen en een baseballbat slijpen*
PS moet gezegd dat ze inderdaad een tikkie vergeeld waren, but it's the content... right

Lebbercherrie zei

Ben ooit aan Dante's Inferno begonnen, maar heb hem uiteindelijk bij de Canterbury tales and The Complete Works van Oscar Wilde opgeborgen. In de doos opnieuw naar verkoop.

Ben nu bezig in Mark Haddon's "The curious incident of the dog in the night time" maar dan wel in't Nederlands. Inderdaad, Occy, heb eens een auteur van jouw blog uitgechekt.

Lebbercherrie zei

wel, het plaatselijk bibliotheeksken (www.kbr.be) had alleen maar het exemplaar in het Nederlands, vandaar. Ben nog niet helemaal onder de indruk van het boek tot nu toe, maar wat niet is kan nog komen.

Zimbob zei

Heb hem zelf ook en heb hem aan mijn collega in de hogere graad aangeraden om te gebruiken voor haar klaskes. Is ok boek, maar nu ook weer niet zo.. Leest uit iin een ruk.
Dante weer weggedaan, ik vind het net heel leuke lectuur. Ach ja, smaken verschillen, zo lust ik graag peren met pindakaas...
Pingo... da's lang geleden. Alles goed?

PS dat begint hier hard op Occy's site te lijken. Bewaren we gesprekken over boeken niet beter voor daar?

Lebbercherrie zei

ok, geen probleem, we zijn al weg ;-)

Lebbercherrie zei

AHA! Valsmunterij! Of het moet zijn dat in het Zimbob-universum de munteenheid de Zimbob is.

Zimbob zei

Betrapt.
Zwijgt stil, jom, zat een tijdje geleden met een echt vals biljet opgescheept... 50 fokking euro.
zal wel es vertellen.

Lebbercherrie zei

Jawadde, dadde!

I insist on hearing the complete and unabridged story this saturday.