zondag, maart 09, 2008

Cartoon: Eurosong


Tja, van die tekst vorige week is niet veel meer gekomen wegens: lui. He, mag ik even?
Maar goed. Ik heb me deze week weer druk genoeg mogen maken om de dwaasheid van het bestaan en dat levert 'vaneigens' weer mooie plaatjes op. Eurosong, bijvoorbeeld, is mij al jaren een doorn in het oog. De rozenstruik van tante Esmeralda ook, maar dat is een ander en vooral veel pijnlijker verhaal.
Het is niet genoeg voor ons, de gemiddelde Vlaamsche tv-slaaf, dat er een kitschpap als het Eurovisiesongfestival (brrr) bestaat; neen, tegenwoordig doen wij onze belkredieten ook nog eens al te graag op aan het stemmen op de meest onnozele act om te sturen naar het Oostblok. Ja, want dat is waar het E-songcontest de afgelopen jaren een petrischaaltje heeft gevonden. Goed, voorrondes dus. Wekelijkse shows waarin we te zien krijgen hoe een afgedankte omroepster het opneemt tegen een overjaarse midliferocker; en hoe de integratie volledig lijkt doordat er nu ineens wel gekleurde mensen op de buis mogen. Zucht.
Wéken aan een stuk, én, van kwaad naar erger. Uiteraard is er van muziek geen sprake. Eurosong is dan ook geen muziekwedstrijd. Je maakt meer kans om te winnen als je als jongedame kan uitpakken met een extreme close-up van een sprekende venusheuvel; of wanneer je blijkt opgestaan uit een duizend jarige slaap temidden van enkele GFT-containers (zie Lordi). Of als kalkoen. Dat kan ook.
U hoort het, Zimbob is geen fan. Toch wens ik de Belgische inzending veel geluk toe. En dat we laatste mogen worden. Dat zou pas eervol zijn.

Zimbob, like the wind

PS, dit is al mijn tweede eurosongcartoon. Eerste vergeten? Klikkerdeklik.

8 opmerkingen:

Lebbercherrie zei

Nu kan ik nooit meer op dezelfde manier naar Vanessa Chinitor haar plaatjes luisteren! Helaas, het e-song-gedoe-dinges is geheel aan mij voorbijgegaan, doch ik word dan ook niet meer blootgesteld aan de gemiddelde leraarskamer. Sterkte, en blijf goeie toons, zoals dez die me het deed uitproesten, spuien mijn goeie vriend.

Anoniem zei

Heb er ook een hekel aan.
Maar het brengt wel weer de inspiratie voor een fantastische cartoon!

DC Swallow zei

ja

Anoniem zei

Ik deel je walging betreffende het eurosong festival. Ze slagen er steeds in de meest belachelijke liedjes te laten deelnemen en het kiezen van dit dwaze liedje monopoliseert wekenlang onze één zender, die trouwens steeds meer op de commerciële zenders begint te lijken met dezelfde liedjesshows, sterrenparades en dans uitzendingen.

Happy sunday to veryone!!!


eerste loopbeurt achter de rug, haha.

Anoniem zei

Ik probeer het voor de DERDE keer. De enige bestaansreden van Euro-wat is dat Zimbob er een parel van een cartoon kan over maken.

The rest should be silence (for Euro-wat I mean).

Zimbob zei

Jullie zijn te goed!

Blij dat jullie tenminste ook niet van het Eurobraaksel houden.

@Lady B: nog een beetje oefenen en je kan me pakken...

Emmanuel zei

Een kallekallekallekoen voor Ierland naar het Eurosongfuifje, waarom sturen wij niet La Esterella, dan is er wat concurrentie.
Of Félice, alias de Zimbobkabouter?

De mensheid zakt weer iets dieper richting amoebe, de telefoonoperatoren kunnen maar gelukkig zijn...

Cool runnings iedereen,

Emmanuel (alias DC Swallow's b.i.l.)

Occy zei

ja, ook