zondag, september 09, 2007

Illustratie: positief denken


In mijn opleiding aan de Hogeschool had ik een docent n.c. zedenleer. Laat ik hem voor het gemak de heer Beulink noemen. N.c. staat uiteraard voor niet-confessioneel, maar dat was Beulink allesbehalve. Hij was zo'n zacht ei dat ons, jonge goden, probeerde warm te maken voor het knuffelen van bomen en het oproepen van ochtendnevelgeesten.
Tijdens een van zijn zovele (voor ons hilarische) lessen had Beulink het over positief denken en allerlei oefeningen daaromtrent. Hij gaf je een situatie en dan moest je daar a) het negatieve van inzien en b) het positieve. Lebber (die in mijn klas zat) en ik hadden de tijd van ons leven op dat moment. Zo herinner ik me L. die de stelling poneert over panda's "ja jongens: slecht nieuws: de panda's sterven uit...maar het goeie nieuws is dat er genoeg bamboe overblijft voor iedereen" Plat van het lachen. Allemaal behalve Beulink, die duidelijk uitzag naar zijn kop kamillethee liefst nog met genoeg bachbloesems erin...
Om maar te zeggen. Ik ben de laatste om te ontkennen dat positief denken belangrijk is, maar ik vind het even belangrijk om af en toe verdriet door te laten. Ook rouwen en nadenken over miserie zijn immers essentieel in het leven. En nodig.
Ik post daarom deze illustratie. een cartoon noem ik het niet omdat het zonder achtergrondinfo niet echt grappig is. Toch is deze prent voor mij vandaag belangrijk. Want vandaag herdenk ik.

Zimbob even serieus

7 opmerkingen:

Anoniem zei

title: positive thinking:

"...and so after I have raped your wife, I'll murder your kids and burn down your house..."

"gee, thanks"(NOTE: the text (in Dutch) is rather important to understand this picture. Don't think I believe this sort of stuff is actually funny...)

Anoniem zei

Hey Zimbob,

Ik ga helemaal akkoord met de geschreven tekst; maar ik had graag dit er nog even bij gezegd:
Persoonlijk is mijn mening dat een cartoon niet persé grappig moet zijn wanneer het een boodschap doorlaat.
In mijn geval is het zo, wanneer ik de boodschap begrijp, er sowieso een glimlach komt.

Voor de rest nog veel tekenplezier en een fijne zondag! :)

Anoniem zei

Mooie tekst! Die Beulink toch... tegen een glaasje wijn want het is duivels.
Die Beulink die mij vernederde voor de hele klas omdat ik een spreeekbeurt hield over India, en hij dacht het beter te weten. De hele klas verdedigde mij en wat bleek? Nadien legde ik het bewijs in zn vakje(ivm de bevolking in India, die één van de hoogste bedraagt en hij het aantal niet geloofde) en moest ie zijn fout toegeven.
Een nogal star mens, mag ik zeggen. en té new-agy.

Lebbercherrie zei

Hihihi, ...good times, good times...

Ik herinner mij ook een "zangstonde". Mannemanneman, wat was me dat. Moet wel toegeven, heb nooit in een klas harder gelachen dan in de zijne. Of het moest bij De Cocker gewest zijn. Myxomatose en fluo sloefen.

Nagolore zei

Gewoon even zeggen: 'volkomen akkoord met Sjokkels'.
Een goeie cartoon kan je "pakken" vanbinnen, omwille van de humor, de tristesse, de ernst, de originele kijk....enz...., en ja, die glimlach vanbinnen...
Mooi!

Zimbob zei

Ja, over naamgeving kunnen we het altijd hebben. Laat ik maar eens een cartoon maken over semantiek ;-)
Ook ik ga akkoord hoor, Sjokkel. Al probeer ik in mijn eigen cartoons vooral de grap te laten primeren. Het zal wel een schild zijn zeker? :D

Lebbercherrie zei

cartoons over semantiek, djiezes, nu ga je echt Beulink zijn richting uit...