vrijdag, januari 26, 2007

Cartoon: feminisme


Ik haat feministen. En hiermee wil ik zeker geen oorlog starten tegen al wat ruikt naar de strijd voor gelijke rechten. Integendeel: Zimbob is pro gelijke rechten. En, ik respecteer de vrouw. Zij zijn veelzijdiger en in vele opzichten creatiever dan wij mannen. Geef toe jongens, moeilijk zijn wij niet te doorgronden. Ik hoor jullie een pint openend toestemmen. I rest my case. De vrouw is te lang onderdrukt geweest om haar nu haar echte rechten nog te ontzeggen. Ongelijke lonen bestaan nog altijd, en dat is rotzooi. En zo kan ik nog een heel lijstje maken met dingen die 'in this day and age' niet meer zouden mogen.
Maar dat is niet de bedoeling. Ik haat feministen dus, maar ben geen vrouwenhater. Met feministen denk ik aan van die ongeschoren manwijven die kost wat kost willen bewijzen dat vrouwen gelijk zijn aan mannen. En dat is nu eenmaal niet zo. Dus ga gezellig op een ander die onzin verkopen; maar de eerste griet die een fallus van het kaliber 'Amai!' torst, moet ik nog tegenkomen. En blij toe.
Wij zijn nu eenmaal niet gelijk; en dat is juist het fijne. Geef mij maar een vrouwelijke vrouw die zich bezig houdt met vrouwendingen. Hoe vrouwelijker hoe aanschouwelijker.
We zijn gelijk? Stel je voor zeg...

Zimbob ziet zijn vrouwtje graag.

29 opmerkingen:

Lebbercherrie zei

Miauwkes! DJ Lebbercherrie ziet de vrouwtjes ook graag! Rrrrr! Moeha!

Ik zou veel kunnen toevoegen, maar het is allang tussen pot en pint besloten dat wij op dat gebied bijeen passen als een blinkende clitoris bij een ferm stel schaamlippen.

Of als een stevig dooraderde fluit bij een stel harige ballen.

Zimbob zei

seg...vetzak

Lebbercherrie zei

Ge zijt zelf ne vetzak!

(Weet ge wel hoe lang ik al diene quote gereedhoud, voor just in case?)

Zimbob zei

Zeker een week zekerst?

Nu had ik toch meer reacties verwacht op dezen toon. Vandaar dat ik me in mijn tekst zo zwart/wit uitlaat over feministen en zulke harde woorden gebruik. Blijkbaar kan je je als cartoonist dan toch het een en ander permiteren. De volgende zal gaan over hoe ik vind dat het koningshuis moet worden vervangen door een bende in roze tutu's gehulde rhesusapen die ganse dagen door methadon krijgen om zich toch een beetje normaal te gedragen. of zoiets.
Mwoah, eigenlijk is dat al zo'n beetje hee Gertje?
Ja, Samson, da's waar.

Lebbercherrie zei

Wel dear Zimbob, 'ear me now.

Dat is omdat we voor een klein kringetje van intimi tekenen, mensen met een ietwat bredere kijk op het leven dan pakweg het gemiddelde Joepie en VTM publiek. Trust me, we're very Underground. Très chic. Het zal pas zijn dat er stormen van protest rondrazen over je laatste cartoon als de goegemeente mee is. En geloof me, ik heb ook liever dat 100 man mij haat dan dat twee man mij bejubelt. Alhoewel, met die twee ga ik dan wel graag op lappen.

(Nerd-mode on) Die quote van de vetzakken kwam van het Peulengaleis. Onzen Bart en onzen Hugo hadden een running gag in dat programma over drie vetzakken. (Nerd-mode off)

Ann Timmermans zei

Beste Zimbob,

ik snap best dat jij je commentaar doelbewust zo direct stelt. Toch wil ik even enkele opmerkingen kwijt.
Jij haat feministen, zeg je, maar je bent voor gelijke rechten.
Feminisme heeft er echter voor gezorgd dat meer mensen willen inzien dat ook wij gelijke rechten verdienen na eeuwen patriarchaat. Dus haat?
Bovendien zijn er verschillende soorten feminisme: gelijkheidsfeminisme bijvoorbeeld, maar ook feminisme dat ervan uitgaat dat vrouwen beter zijn.
I'd vote 4 the female president in the USA! And not only because it's a woman, but because at least she is capable to reign.

Occy zei

Aye dea' ZimBoB, all's well - you' toons mighty funny and politic'l correctness y'kick in tha balls - And succe' don come easy, 's a lo-ong way to tipper'ry, y'no - and we yo' fans, see - all y'sais is Tru'th and Booty to me kin.

Lebbercherrie zei

Ok, Anneke, maar er zijn nog veel vrouwen die vinden dat de mannen van vandaag moeten boeten, of op zijn minst verantwoordelijk zijn voor die eeuwen patriarchaat. En zeggen dat alle mannen die tot nu toe president waren geweest, slechte presidenten waren omdat het MANNEN zijn, is seksisme. ;-) I love a debate in the morning.

Zimbob zei

to Lady Booty

would that be a golden shower? (the reign?). Hahaha. Je hebt natuurlijk overschot van gelijk, dat pleit in je voordeel.
Net als borsten.

haha

To Lebber

I know I know, and we should treasure this underground feeling.
En... dacht je echt dat ik de vetzakskes niet ken?

To Occy

I thought you would understand this one... coz if there's one chauvinist pig...(apart from me... or Lebber...)

Lebbercherrie zei

Actually, I couldn' give a flying toss about Belgium, so you can drop the "chauvinist". The rest: no contest.

Ann Timmermans zei

To Lebber:

d'accord Jean-François,
qui est Ann?

maar er zijn veel mannen die vrouwen nog steeds leefregels opleggen; geen onderwijs, geen vrije meningsuiting, geen toegang tot de openbare bus,..;
Bovendien zijn er ook veel mannelijke sexisten die neerkijken op vrouwen, hen op alle wijzen misbruiken, negeren, ...


Dit lijkt al een ware strijd, zie!

Zimbob zei

Wow, van slechts enkel naar een twaalftal comments in slechts enkele minuten. Thanks guys and girls. This puts the crust on my pizza.
Van tijd heb je zo'n polemiekje nodig om verder te kunnen nietwaar.
En lebber, eeuwige kommaneuker doch goeie maat, uiteraard bedoelde ik male chauvinist pig, doelend op... laat maar. Noedel.
Kga nog wat tekenen.

P.S. Lady Booty, begon jouw naam niet met een C?

Lebbercherrie zei

@Lady Booty,

sorry, verwarde je even met iemand geheel anders. ;-)

En true, zo'n mannen zijn er. Maar zijn alle mannen zo, en moeten alle mannen gewezen worden op de fouten van die mannen? Dat is als zeggen: Mevrouw X is een slechte vrouw en een verschrikkelijke moeder, dus moeten alle vrouwen er op gedrukt worden dat Mevrouw X een vrouw is? Enfin, catch my drift?

@Zimbob: I know what you meant. What do you take me for? Sergio?

Occy zei

wijl aan de andere kant van de wereld:
http://www.demorgen.be/dm/nl/nieuws/buitenland/362522

Occy zei

godver, die link moet zijn
http://www.demorgen.be/dm/nl/nieuws/buitenland/362522

Ann Timmermans zei

To Lebber

no sweat! :)


Klopt helemaal, wat je zegt.
het valt me wel op dat dergelijke thema's aansnijden vaak resulteert in een waar gevecht waarbij éénieder zijn sekse verdedigt/beschermt.

En dat door een provocatieve uitspraak onzerens zimbob. De deugniet!

laten we ons gewoon verbonden voelen als homo's.(sapiens sapiens dan)

Occy zei

millejuu, voila dan

Ann Timmermans zei

Occy,


heb je t over die voortplantingsmachines in Japan?

Occy zei

ja ja, "het aantal machines om kinderen te baren" dus - vrouwen, bedoelt ie, daar heb ik het over, dat soort sexisten dus, waar we dus vandaag de dag nog steeds mee geconfronteerd worden, wij weldenkende en gelijkgestemde (maar ongelijk zoals ook Zimbob het zo treffend uitbeelden en verwoorden kan) mensen van verschillende sexe - één strijd, vooruit, tegen de onderdrukking van de vrouw, de man, en al hun afkooksels, kinderen bedoel ik, enfin

Zimbob zei

HAHAHAHA

gezellig hier he?

Lebbercherrie zei

@ Lady Booty,

laat ons op een niet-hippie wijze verbonden voelen. I agree.

Zie je nu wel dat de seksen overeen kunnen komen?

Zimbob zei

Wat een geslijm zeg ;-) Iets nodig.
Trouwens Lebber, heb je al gemerkt dat jij en Lady Booty dezelfde initialen hebben. Wil dat iets zeggen? Je zoveelste alter ego... hihihi, love the confusion.

Lebbercherrie zei

Geslijm, geslijm. Slijmen doe ik alleen op mijn werk, thank you very muts!

Die initialen? Pure coincidence, my dear Watson. Ik denk dat er geen grotere verschillen mogelijk zijn dan tussen Lady Booty en mij, hoewel we wel goed overeenkomen.

Een van de twee heeft finesse, de andere lichamelijke boerenkracht, de ene kan Wodka-Orange zuipen tegen de sterren op, de andere houdt van de Ramones. En alleen LB en ik weten wie wie is.

Trouwens, te hopen dat je niet aan mij denkt wanneer jij god-weet-wat uitspookt met Lady Booty. :-) (How's that for a mental picture?)

Zimbob zei

Huiveringswekkend!

Lebbercherrie zei

My eyes! My eyes! It buuuurns! Aaauuuugh!

Lebbercherrie zei

Zegeuh, Vinzeken, ALS en ik zeg ALS ik naar Mac zou overschakelen, dewelke zou je me dan kunnen aanraden? Qua grafische toepassingen weet je dat ik hetzelfde gebruik als jij, duseeuh, any ideas?

Neen, Kathleen, ik vraag alleen maar rond, da's alles!

Zimbob zei

Eerst Mac zitten zwart maken en dan overwegen om er zelf een in huis te nemen... dat ruikt naar kak intrekken maat.
Maar alee
je moet je dezelfde vragen stellen als bij peecees: waar heb je hem voor nodig etc. Belangrijk is zeker voor grafische programma's dat hij zwaar genoeg is. Is er voldoende werkgeheugen, opslagcapaciteit, ...
Onder een G4 moet je zeker niet meer gaan.
Let wel: Mac blijft erg duur.

Lebbercherrie zei

Het is zeker kak intrekken, I admit. Maar wie mijn commentaren goéd gelezen had, had gezien dat ik toen al aan het polsen was, maar dat niemand mijn vragen serieus nam en dacht dat ik een pc-hardliner was.

Maar toch bedankt voor de tip. Ben nu al ietsjes beter bewapend tegen verkoopspraatjes.

Lebbercherrie zei

En een G4 in laptop termen is de 17" MacBook Pro, of zie ik dat verkeerd?