zondag, januari 29, 2017

Cartoon: Doctor Livingstone

Mijn debuut als cartoonist maakte ik eind jaren 80 op zeer jonge leeftijd. Mijn vader, die altijd al een beetje een computerfreak  was, bracht toen onze allereerste computer mee naar huis, en dat was meteen een Apple Macintosh. Een Mac, zo u wil.
Enthousiast als ie was stapte ie mee in de computerclub,voor toenmalige macgebruikers, en stampte ie een tijdschrift uit de grond. GeMackelijk - what's in a name.
Als jonge snaak, die graag tekende en steeds onnozel wilde doen, zag ik al gauw welke kansen voor me werden gecreëerd. Computer + tekenen + onnozel doen = gepubliceerde cartoons.
Op ons toenmalig SE-tje, een voorhistorisch gedrocht dat werkte met een aparte opstartschijf en bijhorende programmadiskettes, maakte ik in die jaren cartoons voor dat blad met het programma Superpaint. Met de muis!
Uiteraard zag het er allemaal niet uit, maar zo, rond mijn 11de levensjaar, startte toch maar mooi mijn carriere als cartoonist.

Deze cartoon, is een herwerking van een grap die ik toen maakte. Ik moest er plots aan terugdenken.

Wat fijn, het brein.


Geen opmerkingen: