zondag, januari 10, 2016

Cartoon: Dagschotel

Er zit veel coke in Antwerpen, zegt men. En dat klopt.
Dan heb ik het niet over de gelijknamige frisdrank, maar wel degelijk over het witte poeder dat net iets meer kost dan een al even spijtig pakje speed of een blikje red bull.

Dit is erg goed te zien in de horeca-sector. Vaak wanneer mijn vrouw en ik op restaurant gaan, worden we geconfronteerd met iemand die het goedje duidelijk een warme neus toedraagt. Glazige ogen, overdreven zelfverzekerd, zenuwachtig schuifelend en bovenal een antwoord klaar nog voor je iets hebt gezegd. Coke maakt van mensen arrogante klootzakken, en hoewel het grappig is om te zien, kan ik er me ook enorm aan storen. Dit in combinatie met de gekende Antwerpse branie, maakt een avond op restaurant soms tot een enerverend gebeuren. Geeft uiteindelijk wel inspiratie voor cartoons.

Da's dan weer wel leuk.


Geen opmerkingen: