zondag, april 06, 2014

Cartoon: 50 jaar migratie

Cartoons take you places. 
Zo bevond Zimbob zich afgelopen woensdag in het federaal parlement tussen schoon volk als daar is: Maggie De Block, Joelle Milquet, Meyrem Almaci e.a.
Reden was de opening van de cartoontentoonstelling: 50 jaar migratie georganiseerd door Beltud, de vereniging voor Belgisch-Turkse vriendschap.
Dit is tevens de kick-off van de tour die de tentoonstelling zal maken doorheen België en jawel, ook Zimbob is vertegenwoordigd.
Voor de wedstrijd die gekoppeld was aan de tentoonstelling, herwerkte ik een eerdere Zimtoon, en die werd goed genoeg bevonden om mee te mogen reizen.


In de prijzen viel Zim deze keer niet, maar laat dat de pret niet bederven. De voorkeur ging, zoals bij veel cartoonwedstrijden, naar woordloze cartoons waarbij de illustratiewaarde primeert boven de humor, en laat ik daar net een andere opvatting over hebben. Dat neemt niet weg dat er echt knappe werken bijzitten en dat de tentoonstelling de moeite van het bezoeken waard is, wanneer die in je buurt komt. Ik houd je op de hoogte wanneer die o.a. Gent, Antwerpen, Hasselt enzoverder aandoet en koppel er tevens een selfiewedstrijd aan. Wie er in slaagt een selfie te maken met de Zimbobtoon, krijgt een gratis origineeltje ;)

Meer info volgt.

Enkele sfeerbeelden:

Z

Geen opmerkingen: