zondag, oktober 18, 2009

Cartoon: Ondernemen 2x


Dat een cartoon niet steeds op 1-2-3 gemaakt wordt is iets dat ik al langer weet. Helaas heb ik niet de gave van een Kama, of een Zaza om van de eerste keer, met enkele pennentrekken een geweldige toon te maken. Ik doe dat enkel in mijn schetsboeken en ben dan meestal niet tevreden genoeg om ze zo "af" te noemen. Neen, dan komt nog het echtewerk van het potloden, inkten, schaduwen, scannen, kleuren, neuspeuteren en pintje drinken.
Voor Unizo moest ik enkele cartoons maken rond "Ondernemen". Bovenstaande cartoon is degene waarmee ik als cartoonist werd verkozen; onderstaande is dan dezelfde toon maar aangepast omdat het formaat waarin zij hem publiceren zeer klein is en omdat anders de grap, details, verhoudingen niet overkomen... Allemaal zaken om rekening mee te houden.
En nog maar eens een bewijs dat cartoons maken net iets meer is dan de flauwe plezante uithangen op café; al ben ik daar ook zéér bedreven in.


Ik wens u een warme tepel.

Zimbob, immer aan het werk.

5 opmerkingen:

DC Swallow zei

Merci om mijne zondag lachend te kunnen beginnen :-)

pablo zei

Jaja.Veel meer hebben die ondernemende mannen meestal niet achter de hand.

Gewoonweg schitterend !

Lebbercherrie zei

Tof om te zien hoe je hem herwerkt hebt. De essentie blijft aanwezig. Sterk?

Sjokkels zei

Leuk!

Het is inderdaad juist dat je 10x langer aan een cartoon moet werken, maar persoonlijk vind ik 'm daarmee ook 10x beter getekend. Zoals je zelf zegt werk je aan details en verhoudingen, en dat zijn onderdelen waar cartoonisten als Kama en Zaza minder rekening mee houden. Zo heeft iedereen een eigen manier van tekenen. Doe dus maar gewoon verder hoe je nu bezig bent! ;)

lady B zei

Helaba, wie heeft er hier al allemaal een telefoonnummer gekregen?
Serieus: t is een leuke toon!
Zijn jullie al eens op strippelmagazine gaan zien? Dat belooft.