zondag, mei 31, 2009

Cartoon: Etymologie


Een van de voordelen van cartoons tekenen is dat je alle clichés uit de kast mag halen. Zo had Zimbob, en dat weet ik uit goeie bron, erg veel plezier aan het tekenen van deze Ier. Ook mag hij graag woorden verklaren, immers is het helpen van zijn medemens geen daad van barmhartigheid? En als Zimbob dan toch in de hemel wil komen heeft hij het een en ander goed te maken. Laat dit een begin zijn.

En dan vraagt hij ook nog even aandacht voor twee jonge snuiters die hieronder zijn afgebeeld. Ze vroegen Zimbob om hun typetjes: Barry en Henk te 'vercartoonen', en omdat hij talent herkent wanneer hij het ziet deed hij dit maar al te graag. Ik raad eenieder dan ook aan om eens naar youtube te surfen om hun nu al legendarische Barry en Henk filmpjes te bekijken. Check ook eens Grenzeloos en hun andere ANC-experimenten. Deze gasten gaan het maken, zeg dat Zimbob het gezegd heeft.

Sjalom, want het is koud in de kelder.

Zimbob, Kempens Curiosum.

5 opmerkingen:

lady B zei

Doe mij maar het laatste kwartier, dan zie je de maan nog eens.
Die Henk en Barry zijn zeer goed gelukt! Well done

Emmanuel zei

Heerlijk te zien dat andere stervelingen zich ook nooit vervelen als ze alleen zijn.
Lekker maffe toon Zim!

Sjokkels zei

Hey Zimbob, alweer een tijdje geleden. Leuk om te zien hoe je nieuw talent met een fijn tekeningetje aanmoedigt. Zo zouden er meer cartoonisten moeten zijn... Proficiat ook met de 50e H&B (waar blijft de viering?). Ik volg H&B elke woensdag op Stripelmagazine, maar vind het jammer dat de site amper reacties krijgt. Er komen wel reacties, natuurlijk; maar meestal blijft het bij vele artikels gewoon bij het tekstje of cartoontje alleen. Bon, ik sponsor je toch al op mijn nieuwe school, dus misschien kan dit helpen. Voor de rest, nog veel succes met je cartoons en laten we beiden hopen dat de grote vakantie niet té lang op zich laat wachten ;)
Ciao!

Zimbob zei

Hoi Sjokkel, da's inderdaad weer effe geleden. Thanks for the kind words, ge zijt braaf ;-) Wat reacties betreft: inderdaad op Stripelmagazine zelf gebeurt dat minder, maar achter de schermen krijg ik wel wat commentaar hoor. En dan hangen er nog een paar dingen in de lucht waar ik nog niets over kan zeggen...
Afijn, ik blijf jou ook op de voet volgen en kijk al uit naar je eerste stripverfiming over sprekende conserveblikjes die van plan zijn de wereld over te nemen :-D
Jij nog veel succes met je examens en tot inter/meets.

Lebbercherrie zei

Geweldige toon, en geweldige B&H!