zondag, mei 27, 2007

Hank and Beulah 1: businesstrip


Zoals zovele tekenaars/cartoonisten wel eens mogen ervaren is de zoektocht naar een geschikt figuurtje soms lang en moeizaam. Zo ook bij deze gloednieuwe reeks van me. Hank en Beulah. Ik ben zelf erg tevreden over het resultaat van hun uiterlijk maar hoe simpel ze ook mogen lijken: hen ontwikkelen heeft me maanden gekost. De ene schets en voorstudie na de andere. Ik ben er zeker van dat ze nog wel zullen evolueren; maar ze zijn eindelijk goed genoeg voor publicatie. Geniet dus van deze primeur: de eerste episode van Hank en Beulah.
Ik heb al een paar afleveringen af, zodoende zult u hen snel mogen terugverwachten...

13 opmerkingen:

Lebbercherrie zei

Joepie! Zeer leuke personages. Denk dat ik ooit al een embryonale ontwikkeling van hen gezien heb in je sf-strip, met aliens in een space-ship dacht ik? Zeer ferm beste vriend, ook goed doordacht kleurgebruik. Was ook op het verkeerde been gezet door die "trip", verwachtte een LSD-mopje, maar het was nog fijner, een ontslagen alien! Ben fan, waar kan ik posters kopen?

Anoniem zei

Zalige grap!
Leuke figuurtjes, het heeft iets vernieuwends en je kunt er echt alle kanten mee op.
Ik ben alvast benieuwd naar hun volgende prestaties, dus laten de hopen dat de volgende zondag niet té lang op zich zal laten wachten.

Pablo Carpintero zei

Hallo Beulah and Hank (note my political correctness!).
I'm not sure I get the gist of the joke, but I know for certain that throwing all business stuff and papers out of the window oftentimes is a good move toward continuing sanity.

Occy zei

am I the first to notice that this is your first international cartoon? well-done, can't wait for the follow-ups

Nagolore zei

Ja, ze moger er zijn, die knappe figuurtjes van je...!! Al nieuwsgierig naar hun lotgevallen enz....

Zimbob zei

Merci beste menschen, ech' waar jullie commentaar is hartverwarmend. Ik ben net een weekendje weg geweest dus ik wist niet wat er zich afspeelde op de blog. Fijn thuiskomen is me dat. Ik doe mijn best om nog meer afleveringen te schrijven.

En indeed Occy, Engels leek me in dit geval het beste; ik kan het nog altijd terugvertalen indien nodig.

Anoniem zei

Right on Zimbob!
It's about time you get yourself an agent(hint hint).
This could easily be published in De Morgen, or in a magazine like Humo.

Lebbercherrie zei

Misschien moet je je eigen agency beginnen, Lady Booty?

Serieus.

Zimbob zei

that's what's she's planning to do...

Lebbercherrie zei

Ok! Right on, Lady Booty. Let me know how it goes.

Anoniem zei

Will do, Lebber!
Dikke tjoeze aan ullie 4tjes.

vanishingword zei

very funny. I've been sent on trips like that, only they hand you a severance check at the end of their conversation.

Zimbob zei

At least you got the check... more than I can say. I got eternal damnation.

Kidding. Everybody loves me.

*All together... Yes we do!!!*