zondag, maart 25, 2007

Cartoon: sushi


Ik ben dol op sushi. Sashimi, zo u wil. Niet dat ik een echte kenner ben van de Japanse keuken of cultuur, maar ze heeft me wel altijd aangesproken. Al van toen ik in de karate ging.
Die geinige kleine mensjes die met veel allure en beweging de giftigste vissen voor je bereiden. Zalig.
Helaas is het meestal iets minder spectaculair. De sushi die je koopt zijn doodgewone tamme en vetgemeste zalmpjes of andere schubberds, ze zijn voorverpakt en er staat op het lelijke plastic ook nog eens een houdbaarheidsdatum. Die is gelukkig wel erg dicht bij de verpakkingsdatum, want, dat weet u ook, sushi moet vers zijn.
Weinig uitdagende plastic lunch van bij den afhaaljapanees. Zucht. Laat mij maar in de waan en zeg me dat de fugu is gesneden door de laatste grootmeester die op dat moment op de vlucht was voor een bende samurais omdat hij een hunner dochters het hof had gemaakt.
Hoe dan ook, het is de smaak die telt. En die is altijd goed.
Ik ben dol op sushi.

Zimbob, hongerig.

10 opmerkingen:

Ann Timmermans zei

Aan fugu waag ik me niet. Iets te riskant...

Lebbercherrie zei

Eeuh, laat maar eens weten wanneer dat ge naar 't land van den Ajuin komt, zal u eens meepakken bij ne goeie Japanner. ('t is eigenlijk nen ninja, maar hou het stil)

Lebbercherrie zei

Was het bijna vergeten: goeie toon!Toffe kop!

Zimbob zei

Merci en merci. Japanners in Aalst... mmm. Ken er ne goeien in Brussel. Bij den Arigato. Nenk, serieus. Ken genoeg van de Japanse keuken om er niet onvoorbereid binnen te stappen. deel van de cultuur is op de keuken gebaseerd en uw voorafje moet bij het volgende gaan etc. Weet dat alles geserveerd wordt in porties van 3, 5 of... Verwarrend.
Sayonora. Heb deze toon gekozen omdat die van u ook over eten ging. Leuk.

Lebbercherrie zei

Bon, nen iets minder gesofistikeerden dan, maar toch ne lekkeren, hier in Aalst. Den Ichiban.

Zimbob zei

Den Ichiban in Aalst, is dat diejen met die Chinesekens? Woeha... me so funny.
Japans, ge moet er voor zijn hee. Ik vind het superlekker, maar het blijft een kostelijke grap n'est ce pas?

Lebbercherrie zei

Bwa, het valt daar nog heel goed mee, en voor zoverre ik er verstand van heb(geen, maar ik weet wat ik lekker vind) dik in orde.

Anoniem zei

Dus die sushie ist ein fisch? naja
Ik hat gedacht dat er bei knödel ook vlees inzat nietzo.
Ich hâtte het graag wel eens geprobeerd,maar heb schrik om het niet te lusten.
maarja mein voorouders hebben ook eens iets geprobeerd en dat ist dan ook niet gelukt.

Zimbob zei

Glad you can see the humour in that :D

Hoeft geen bang te hebben ze, er zit inderdaad vis in, maar die is dood. Zodoende...

Lebbercherrie zei

Soms is ie zelfs van ouderdom dood gegaan, of van reumatiek.

MMmmmmm .....reumatiek....